Bindweefselmassage

De Bindweefselmassage is een manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Door de intensieve diepe massage techniek wordt het bindweefsel gestimuleerd en de processen die daarin plaatsvinden geactiveerd. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling.
Bindweefselmassage is bewezen effectief bij (lage) rugklachten, nek en schouderklachten. Daarnaast kan het op vrijwel elk lichaamsdeel worden uitgevoerd. Vooral bij langdurige klachten kan het zeer effectief werken.

bindweefselmassage-375x250

Het doel van de bindweefselmassage:

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis.
Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces.
Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Naarmate de behandeling vordert, wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. 

Ik maak hierbij indien nodig ook gebruik van flexibele cups om dieper effect te krijgen.

Deze massage is geschikt bij:

  • De huid wordt strakker
  • Betere doorbloeding van de huid 
  • Hydrateert de droge tot zeer droge huid
  • Rug nek en schouderklachten

“Massage is about
being good to yourself!”