Kinesiotaping

De basis van Kinesiotaping werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit belangrijk is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achterliggende gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar daarnaast ook bepalend zijn voor bv. de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat een hoop klachten en aandoeningen geven.

De tape activeert het zenuwstelsel en het algehele circulatiesysteem. Hierdoor kunnen de desbetreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

kinesiotaping-massage-cy

Sporttape vs Kinesiotape:

Bij normale sporttape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. Kinesiotape is juist gericht op de drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

De kinesiotape wordt gebruikt met de intentie om pijn, ongemakken en/of belemmeringen te behandelen bij atletisch letsel. De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid.

Het doel van deze behandeling:

De functie van Kinesiotape, pijndemping, geeft steun aan spieren en gewrichten, verwijdert vocht (oedeem) en corrigeert gewrichten en weefsel.
De tape kan dagen blijven zitten, dit heeft als voordeel dat er een 24-uurs herstel plaats vindt. De tape is ademend en heeft dezelfde dikte en gewicht van de huid.

Kinesiotaping is geschikt bij:

  • Overbelasting
  • Rugklachten
  • Tennisarm, golfarm
  • Verstuikingen en kneuzingen
  • Hooikoorts
kinesio-massage-cy