Sportmassage

De handgrepen en massagetechnieken die ik toepas bij een sportmassage, zorgen ervoor dat er prikkels optreden in het lichaam.

Als er een onbalans ontstaat in het lichaam, bv. door overbelasting, kunnen er een aantal reacties ontstaan. Denk hierbij aan spierpijn, vermoeidheid, een minder goede doorbloeding, stijfheid en verhoogde spanning. Een sportmassage kan dan de oplossing zijn om deze reacties wegnemen of verminderen.

Een sportmassage is in de eerste plaats gericht om sporters weer fit te krijgen, maar kan ook ontspannend werken. Daarom ook prima geschikt voor degenen die van een ietwat stevigere massage houden.

Een combinatie van een sportmassage met de ontspanningsmassage is natuurlijk ook een optie. Samen kijken we waar uw lichaam behoefte aan heeft.

sportmassage-massage-cy

Het doel van de massage:

Het primaire doel van de massage is het opwarmen en soepel houden van spieren van de intensieve sporter. Natuurlijk ook geschikt voor diegenen die een ietwat stevigere massage de voorkeur geven. Hierdoor wordt de lichamelijke conditie verbeterd en/of behouden en worden de negatieve effecten van de sport op het lichaam weggenomen.

Belangrijke informatie:

Deze massage mag nooit worden toegepast in de eerste dagen en soms weken na een spierscheur. Bij koorts, een wond of een ontsteking van de huid, wordt de massage niet toegepast. Als spieren heel zwaar belast zijn, zoals na het lopen van een marathon, is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen.

Deze massage is geschikt bij:

  • Vermoeidheidsverschijnselen na lichamelijke inspanning
  • Pijn en/of kramp
  • Eerste hulp bij sportongelukken (EHBSO)
  • fysieke en psychische inspanning
  • RSI klachten

“If sport is your life,
massage is the prize!”